Bemesting van maïs op een natuurlijke manier

Voldoende voeding

Verbouwt u maïs? Dan weet u dat het essentieel is dat uw bodem genoeg stikstof en fosfaat bevat. Denk hier dus aan bij de bemesting van maïs. Miramag Superfine® is een natuurlijke kalkmeststof die ervoor zorgt dat uw gewas deze voedingsstoffen optimaal opneemt.

Efficiënte benutting

Miramag Superfine® is de ideale bemesting voor uw maïs. Doordat het een ultrafijne korrel heeft, neemt uw bodem de stoffen sneller en efficiënter op. De pH wordt hoger, waardoor het fosfaat veel efficiënter wordt benut (bij pH = 4,5: 23% benutting; bij pH = 5,5: 48% benutting). Een zure bodem wordt zo in een handomdraai omgezet naar vruchtbare aarde.

Het magnesium in de kalk zorgt tijdens de bemesting tegelijkertijd voor een betere benutting van de aanwezige stikstof, waardoor de maïs sneller groeit. 

Wat is het?

Miramag Superfine® is een hoogwaardige, milieu- en biovriendelijke magnesium kalkmeststof die perfect is voor de bemesting van uw maïs. Het bevat een minimale Neutraliserende Waarde van 540 kg calciumoxide (CaO) waarvan minimum 180 kg uit magnesiumoxide (MgO) per ton. Wilt u meer weten over deze natuurlijke bodemverbeteraar? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook voor suikerbieten en aardappelen bent u bij ons aan het goede adres.

 

Meer bodemvruchtbaarheid met Miramag Superfine Optimale bodemvruchtbaarheid

Miramag Superfine®

Miramag Superfine® is een hoogwaardige milieu- en biovriendelijke magnesium kalkmeststof.

  • Zuiver natuurproduct
  • Snelwerkend
  • Altijd leverbaar
Lees verder