Druiven kweken zonder ziekten

Samenstelling en kwaliteit

Als wijnbouwer weet u als geen ander dat druiven kweken een delicate activiteit is. Vooral de samenstelling en kwaliteit van de grond zijn belangrijke aandachtspunten. Bij de samenstelling van de bodem spelen zowel de bovenlaag als de ondergrond een rol. Voor de bovenlaag is een goede doorlaatbaarheid van water belangrijk. In de ondergrond nemen de wortels van de plant mineralen en water op. Hier moet het water goed vastgehouden worden voor perioden van droogte.  

Druiven kweken op kalk en klei

Druivenstokken houden absoluut niet van zure, veenachtige gronden, maar wel van warme, diepe en voedselrijke bodems. Druiven kweken lukt het best op kalkrijke, kleiachtige grond, alhoewel u de druif ook op humushoudende zandgrond kan aanplanten.

Voorkom ziekten

Om goede en gezonde druiven te kweken, is het belangrijk om ziekten te voorkomen. Voor de meeste ziekten van de druivenstokken ligt de oorzaak in de bodem of in een foutieve behandeling van de bodem. Het toevoegen van Miramag Superfine® aan de bodem helpt u deze zo gezond en voedingrijk mogelijk te houden. Deze vochtige kalkmeststof voorkomt niet alleen een tekort aan kalk maar ook een verzuurde of dichtgeslibde bodem.

Op weg naar de perfecte wijnoogst

Gezonde druiven kweken begint bij Miramag! Contacteer ons voor meer informatie of voor de locatie van uw dichtstbijzijnde dealer.