Optimale bodemstructuur voor akkerbouw

Superfijne landbouwkalk

Of u nu maïs, suikerbieten of aardappelen verbouwt, met Miramag Superfine® creëert u een optimale, duurzame bodemstructuur en dus een hogere opbrengst per ha. Deze ultrafijne kalk voor de bemesting van akkers garandeert namelijk een snelle opname in de grond waardoor de pH-waarde van de bodem snel stijgt.

Boost uw pH

Zoals u weet, heeft de pH-waarde of de maat voor de zuurtegraad van uw bodemstructuur een belangrijke invloed op de:

  • biologische activiteit in de bodem
  • groei van uw gewassen
  • opbrengst van uw gewassen

Miramag Superfine® is een milieu- en biovriendelijke magnesium landbouwkalk met een unieke fijnheid en poreusheid. Door de snelle opname in de grond zorgt bemesting al binnen 4 weken voor ¾ van de pH-verhoging in de bodemstructuur.

Optimale voedingsbodem

Miramag Superfine® spoelt niet uit en hecht zich aan het klei-humus complex. Hierdoor vergroot de Kationenuitwisselingscapaciteit of Cation Exchange Capacity. Dit is het vermogen van een bodem om belangrijke voedingsnutriënten (Na+, K+,Ca++, Mg++, ...)  te binden en op het juiste moment af te geven aan groeiende planten. De uitwisselingscapaciteit is afhankelijk van het organische stofgehalte, het kleigehalte en de zuurtegraad (pH).

Wij lijsten de optimale pH KCl voor uw bodemstructuur op volgens de teelten en grondtypes.

Met de bodemanalyse van KINSEY-ALBRECHT wordt de totale uitwisselcapaciteit van de bodem gemeten, in combinatie met de gemeten hoeveelheid kationen, kan er daarna exact berekend worden hoeveel kg Ca, Mg, en K er bemest moet worden.

Vraag het ons

Wilt u meer weten over het gebruik van onze meststoffen voor het optimaliseren van uw bodemstructuur? Aarzel niet om ons te contacteren, wij helpen u graag verder.

Klik hieronder voor de catalogus en koop uw pH-meter:
- Catalogus België
- Catalogus Nederland

Meer bodemvruchtbaarheid met Miramag Superfine Optimale bodemvruchtbaarheid

Miramag Superfine®

Miramag Superfine® is een hoogwaardige milieu- en biovriendelijke magnesium kalkmeststof.

  • Zuiver natuurproduct
  • Snelwerkend
  • Altijd leverbaar
Lees verder